Nacomi Olej Rokitnikowy 50ML
Tłoczony na zimno z owoców krzewu rokitnika zwyczajnego olej o intensywnym pomarańczowo-czerwonym kolorze i charakterystycznym zapachu. Barwa i zapach wynika z wysokiej zawartości wit. A. Dodatkowo olej ten zawiera wysoką dawkę wit. E, minerałów oraz flawonoidów i jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego.
Skład i właściwości:
- Karotenoidy , które odpowiadają za działanie regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe oraz antyoksydacyjne. Poprawia koloryt i chroni przed promieniowaniem słonecznym.
- Kwas tłuszczowy- Omega-7, wpływa on na proces regeneracji naskórka oraz gojenia się ran.
- Ma on bardzo dużo dobroczynnych właściwości. Można go używać dosłownie na wszystko- twarz, ciało, włosy, paznokcie, stopy.
- Dodawany do szamponów i odżywek- regeneruje strukturę włosa, elastyczność i sprawia, że włosy stają sie błyszczące.
- Pomaga leczeniu łupieżu i przy wypadaniu włosów
- Wykorzystywany do kosmetyków do opalania i samoopalaczy, ponieważ wyrównuje koloryt skóry i nadaje złocisty odcień.
- Pomaga w leczeniu oparzeń, odmrożeń, odleżyn, trudno gojących się ran, egzem, stanów zapalnych skóry.
- Ma działanie przeciwzmarszczkowe i nawilżające.
- Dobrze wchłania się w skórę, bez uczucia tłustości.
Sposób użycia:
Ze względu na swoją intensywną barwę, zaleca się stosowanie oleju punktowo na wypryski lub jako dodatek do kremów czy odżywek.

